Dondurmanın Tarihi
Dondurmanın tarihi yaklaşık İ.Ö. 200’e kadar uzanıyor. Başlangıçta satın alabilenler için bir lüks tüketim maddesi olarak ortaya çıkıyor dondurma. Zamanla daha çok insan, ferahlatıcı, serinletici ve şekerli bu tadı talep ettiğinden, dondurma kısa zamanda herkes için erişilebilir bir tatlı haline geliyor.
17. yüzyılda Avrupa’da buz olarak satılan ürün, çoğunlukla su buzundan oluşuyor ve tarifleri, tüketimi popülerleştirmek amacıyla Fransa ve Büyük Britanya’da yayınlanıyor.
19. yüzyıl boyunca Londra, Paris ve New York gibi kentlerde dondurma üreticileri çoğalıyor ve yine bu yıllarda sözü geçen bölgelerde dondurma yaygınlaşmaya başlıyor. Yine bu dönemde, teknolojideki yeni ilerlemeler dondurma sektörünün gelişmesine olanak tanıyor ve homojenleştiricinin piyasaya çıkması ile kremanın yerine daha uzun ömürlü ürünler kullanılabilmesi ve dondurmaların kalitesinin artırılması mümkün oluyor.
Avrupa’da endüstriyel üretim 1920’lerde başlıyor. Avrupa’daki üreticilerin çoğu dondurma üretimine önce süt ürünleri sektörüyle başlamışlar. Üretim fazlası sütü dondurma yapmakta kullanabileceklerini fark eden bu üreticiler, böylece dondurma sektörüne de girmişler.